Home banner







Home                 
Eerste bezoek      
Chinese Disciplines
Bewust Leven
FAQ
Contact









Foto Lu

Blijmoed.be

Acupunctuur Antwerpen

Praktijk
Lu Coppens
Peter De Meutter

Driesheide 64
2980 Zoersel

Voor afspraken:
Tel. 03 321 17 22
lu.coppens@skynet.be
Lid van de erkende beroepsvereniging B.A.F.

BAF logo

www.acupunctuur-baf.be








© 2013
Webdesign:
Peter De Meutter


Veel gestelde vragen

(FAQ, "frequently asked questions")

Wat voor naalden worden er gebruikt ?
Enkel wegwerpnaalden worden gebruikt zodat er geen risico bestaat voor infecties. Acupunctuurnaalden zijn smal en veel dunner dan een gewone naald. Zijn niet hol zoals een typische  naald van een spuit om bvb. bloed te trekken. Het einde van een acupunctuurnaald is rond en zo ontworpen dat ze niet in de huid snijden. Wanneer de naald aangebracht wordt, dan zorgt de ronde kant dat het huidweefsel enigzins opzij wordt geduwd zonder te snijden. 

Doet het prikken van naaldjes pijn ?
Iedereen ervaart het aanbrengen van naaldjes op een andere manier. Indien een bepaalde sensatie ervaren wordt tijdens het prikken, dan is dit veelal te vergelijken met een beet van een mug. Eens de naald aangebracht wordt deze soms lichtjes gemanipuleerd door de acupunturist teneinde een milde Qi ervaring te laten ontstaan. Veelal beschrijven patiënten de ervaring als een gevoel van warmte, tinteling of een zwaartegevoel. Er wordt toegezien dat de patiënt zich kan ontspannen tijdens de behandeling wat ervoor zorgt dat sommigen onder hen zelfs in slaap vallen. Na de behandeling is er een algeheel gevoel van ontspanning en rust.

Wordt acupunctuur terugbetaald door de ziekteverzekering
Reeds heel wat ziekenfondsen en verzekeringen voorzien een zekere terugbetaling voor acupunctuur. U kan zich informeren bij uw ziekenkas.

Wat kan men zoal behandelen? 
Vooreerst dient te worden vermeld dat traditionele chinese geneeskunde een volwaardige geneeswijze is. De beperkingen van het systeem worden bepaald door de toestand van de patiënt enerzijds, de ervaring van de therapeut anderzijds en de gestelde diagnose door een erkende arts. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent reeds een ganse lijst van indicaties voor acupunctuur. Onderstaande lijst is slechts indicatief en niet beperkend:
ORTHOPEDIE en REUMATOLOGIE: gewrichts-, spier- en zenuwpathologie
INTERNE GENEESKUNDE: functiestoornissen van organen of orgaansystemen
IMMUNOLOGIE: infecties acuut of chronisch, allerlei aandoeningen van het afweersysteem, allergie, hooikoorts
CARDIOVASCULAIR: circulatieprobleem, bloeddrukproblemen.
PSYCHISCH: spanningen, depressie, vermoeidheid
MIGRAINE: hoofdpijn, duizeligheid, oorsuizen
GYNAECOLOGIE: menstruatiestoornissen, onvruchtbaarheid (infertiliteit)
Kort gezegd, kan men vrijwel de meeste functiestoornissen behandelen.

Hoe snel reageert men op een behandeling? 
Algemeen kan men stellen, hoe acuter een probleem is, hoe sneller reactie optreedt, hoe chronischer, hoe langzamer. Soms is één behandeling zelfs voldoende om een recente of acute klacht op te lossen. Bij chronische klachten mag men reeds na enkele (4-5) behandelingen beterschap verwachten.

Home